пʼятницю, 30 вересня 2011 р.

Моя молитва лине до Тебе Боже

              Кожен християнин  молиться зранку і ввечері. Він молиться, але не задумується проте, що таке молитва ? Молитва – це щира розмова людини з Богом, під час якої Божі діти через віру промовляють до Небесного Отця подумки і словами. Це можливо тому, що лише Бог бачить людське серце і знає всі його потаємні бажання і думки. Напевно немає такої людини, яка б не задавала собі питання «Чому мені слід молитися?»,  але відповідь проста, тому що саме Боже Слово каже нам, що це слід робити: "Безперестанку моліться! Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі" (1Сол.5:17-18); "Отож, хочу я, щоб мужі чинили молитви на кожному місці, підіймаючи чисті руки без гніву та сумніву" (1Тим.2:8); "Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою" (Фил.4:6); "Будьте тривалі в молитві, і пильнуйте з подякою в ній!" Кол.4:2); "Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам" (Мт.7:7).
   Друга заповідь Божа наголошує, що ми повинні вертатись до Божого Імені у кожній потребі, молитись до Нього, прославляти Його і дякувати Йому. Однак, нам слід пам'ятати і те, що Бог не прислухається до молитов тих, хто не вірить у Нього, не покладається на Нього усім серцем і душею, а також до молитов, які звернеш до фальшивих богів, і тих, у яких ми просимо про щось нерозумне, чи вказуємо щось Небесному Отцеві зверхньо
   Знаєте мені згадується одна цікава історія яку я недавно прочитала «Молитва  однієї білочки , яка крутиться в колисі життя»  Ось як вона звучить;
   "Зранку я дивлюсь в Твої очі. Не розумію, чого Ти хочеш від мене. Що я можу зробити? Чи Тобі потрібна ота моя напівсонна поспішна ранкова молитва?! Швиденько треба збиратись, бо знову запізнююсь на роботу. Скільки разів вже обіцяла собі, що буду раніше прокидатися, щоб побути хвилинку з Тобою? !І знову цілий день мовчу - не маю часу. Про що можу з Тобою говорити? Напевно тому, що у найближчих друзів навіть мовчанка є зрозумілішою за сотні порожніх фраз. Вечір. Втома склеює повіки. Ти ж мене розумієш?! А пам'ятаєш, як добре нам було колись, коли наші розмови тривали годинами? Поринаю в спогади... Мабуть це неправильно отак любуватися минулим, бо в цей же час в минуле відходить моє сьогодні. А Ти є близько, чекаєш, аби я перша почала розмову - не хочеш бути нав'язливим, не хочеш обмежувати мій життєвий простір. Дякую Тобі! От я сьогодні розговорилася, а Ти просто слухаєш. Знаю, Ти теж хочеш мені багато сказати, але це вже завтра - спробую раніше прокинутись - зранку поговоримо. А зранку я дивлюсь в Твої очі... (далі по тексту)
   У цій історії   я впізнаю... себе. І мені здається що більша половина людства така як та «білка».Невже так важко стати зранку на п’ять хвилин раніше щоб побути з Ісусом? Чи важко йому приділити хоча би одну хвилин? Адже Він звільнив нас від смерті вічної…Ісус завжди чекає коли ми заговоримо до нього. Бо він є милосердний до нас, але більшість людей цього не помічають . Тому і не подобається нам наше життя , як би ми хоча би одну хвилину через силу, але щиро приділяли Ісусикові  то ми мале б інші погляди на життя."
   «У молитві душа очищується з гріха, кормиться любов'ю, скріплюється у вірі, утверджується в надії; розквітає дух, розширюється нутро душі, очищується серце, являється правда, поконується спокуса, зникає смуток, відновлюються змисли, сили знеможені підносяться; холодність устає, ржа прикростей никне.»
                                                                                           Бруно Ферерро
   Отже  молитва - це скарб душі.  Для мене молитва - це порив серця, це простий погляд, звернений до неба, це крик вдячності і любові - як у випробуванні, так і в радості.( Св. Тереза з Ліз'є) Так і для мене молитва дуже дорога, хоча я ще юна, але відчула у своєму житті велику силу молитви.  Люди дуже рошу моліться, але зрозумійте одну істину, а вона полягає в тому:
   Не кажи ОТЧЕ, якщо кожного дня ти не поводишся як син.
   Не кажи НАШ, якщо живеш у своєму егоїзмі.                                                   
   Не кажи ЩО ЄСИ НА НЕБЕСАХ, якщо думаєш тільки про земні речі.
   Не кажи НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ ІМ’Я ТВОЄ, якщо це ім’я не прославляєш.
   Не кажи НЕХАЙ ПРИЙДЕ ЦАРСТВО ТВОЄ, якщо ти його сприймаєш
тільки як матеріальний добробут.
   Не кажи НЕХАЙ БУДЕ ВОЛЯ ТВОЯ, якщо ти не сприймаєш її тоді,
коли вона є для тебе болючою.
   Не кажи ХЛІБ НАШ НАСУЩНИЙ ДАЙ НАМ СЬОГОДНІ, якщо ти не переживаєш  за людей, які є голодні.
   Не кажи ПРОСТИ НАМ ПРОВИНИ НАШІ, ЯК І МИ ПРОЩАЄМО ВИНУВАТЦЯМ НАШИМ, якщо ти в своєму серці тримаєш провину брата свого.
   Не кажи І НЕ ВВЕДИ НАС У СПОКУСУ, АЛЕ ВИЗВОЛИ НАС ВІД ЛУКАВОГО, якщо ти не противишся злу.
   Не кажи АМІНЬ, якщо ти не зрозумів і не сприйняв слів молитви «Отче наш». 
  Бог дав кігті звірятам, крила-птицям, а нам-молитву. Тож шануймо цей великий дар .Бо він  спасе нас . Моя мета була, щоб люди які прочитали цю історію навернулися до Бога. Бо Він –щастя ,мета, смисл життя. Життя без нього сіре, а з ним як  райдуга.
 Люди, моліться щиро і будете мати царство Небесне!!!

   Також цікаву та корисну інформацію читайте на першому всеукраїнському молодіжному сайті.

3 коментарі: