вівторок, 27 вересня 2011 р.

Життя Святих - чи важко бути святим?

        На нашій землі було багато таких людей, життя й діла яких знають у кожній стороні світу, а їхні імена – в пошані та любові багатьох націй. На їхню честь будують церкви, а перед їхніми вівтарями й образами стають навколішки мільйони людей та моляться до них… Ці люди – Християнські Святі – вибрані особи, які любовю і вірою, молитвою і працею, боротьбою і жертвою, кровю і геройською смертю посвятили все своє життя Богові на славу, а собі і людським душам – на спасіння. Вони народились такими, як ми. Деякі з них навіть були великими грішниками, але згодом, вони побороли свою гордість, зарозумілість й усякі грішні почування та повністю віддались Божій волі. Пізніше Церква, дослідивши життя й чесноти тих людей, проголосила їх Святими.
  
Вони жили в різний час, в різних куточках світу, належали до різних соціальних верств населення, але робили одну добру справу – прославляли Бога і вірно Йому служили, не зважаючи на думку оточуючих. Майже завжди їх за це карали, переслідували і навіть жорстоко вбивали, але Бог, за їхню гарячу любов і вірну службу, прославив їхні імена, насамперед різними чудами, що робив через них.
   В наш час, в Україні, християн ніхто не переслідує, не садить у тюрми і тим паче не вбиває, а деколи навпаки – державна влада сприяє будівництву Храмів і діяльності релігійних громад. Отже, тепер залишається просто служити Богові і вірно Його любити. Таким чином ми йдем до святості і чим важче нам буде це робити, тим ближче ми підходимо до омріяної мети. Головне не здаватися, як говорить мій друг – «Never Back Down!!!». Це означає, що у будь-який час, у будь-якому випадку, потрібно завжди бути чесним, зичливим, лагідним, радісним, милосердним, поміркованим, люблячим, терпеливим і покірним, щоб завжди підкорятися Божій волі і впевнено її виконувати. Бо завжди будуть люди, які будуть вам заважати, підставляти вас, сміятись з вас. Але ви не бійтесь цього, бо є ті, хто пройшов це все. Для християнина найкращим прикладом для наслідування є сам Ісус Христос, який терпів страшні фізичні муки, вмер на хресті за грішників, але воскрес із мертвих і добившись Своєї цілі – подарував нам життя вічне. Християнські Святі в різний час і в різних ситуаціях наслідували Господа нашого Ісуса Христа і теж пройшли до кінця.
   Отож, пізнаючи життя святих й геройські вчинки цих досконалих людей, ми повинні теж жити досконало й свято і бути найвірнішими слугами Бога, найбільшими доброчинцями всього людства, найкращими дітьми своєї рідної нації.


      Також цікаву та корисну інформацію читайте на першому всеукраїнському молодіжному сайті. 

Немає коментарів:

Дописати коментар