суботу, 8 жовтня 2011 р.

Наші батьки, як вияв Божої волі.


   Життя людини – це дуже цікава річ. Кожен з нас щось хоче, чогось прагне, щось любить понад усе. Але є такі речі, які нам, часом, не подобаються, які б ми хотіли змінити, на які часто жаліємось. Ці речі, ці події відбуваються у нашому житті не залежно від наших побажань. Ніхто не запитував нас, чи хочемо бути хлопцем або дівчиною, чи хочемо жити в Україні чи Італії, чи хочемо світле чи темне волосся або колір шкіри, чи хочемо батьків бідних чи багатих – все це відбувається з волі нашого Творця. Саме Бог, який створив цей світ, допускає наше народження на землі, саме Він, знаючи глибини наших сердець і наші можливості, вибирає наших батьків, про яких зараз буде іти мова.
  
Отже наші батьки, без сумніву, є виявом Божої волі. Тому ми повинні сприймати і любити їх, дякувати Богу за них і слухатись їх. Але що робити, кали я прагну одне, а батьки говорять робити зовсім інше? Тоді потрібно без зайвих емоцій подумати і зважити всі позитиви й негативи того чи іншого рішення, але при цьому, завжди, ще раз і ще раз потрібно уявити, що би на це сказав сам Бог. Бо не даремно Він вибрав для нас саме таких батьків. В загальному, у Бога, наші батьки під особливою опікою. Спеціально для них є окрема заповідь, яка знаходиться на 4 місці і є вище заповіді «Не убивай». Це заповідь: «Шануй батька твого і матір твою, щоб тобі було добре і щоб ти довго прожив на землі».
   Тому завжди памятаймо про цю заповідь і в жодному випадку не ображаймо наших батьків. Якщо ситуація у сімї дуже складна і ми часто страждаємо через них, то це може означати, що вони потребують ще більшої нашої молитви, можливо їм бракує спілкування з нами, нашої поради, нашого розуміння. А якщо і не цього, то ми все одно повинні дякувати Богу за них, за ті терпіння, які ми переносимо на землі, а не в чистилищі, за те, що можете виявити свою більшу любов до Бога, коли прориваємось через заборону батьків йти на Службу Божу чи навіть на прощу.
   Але коли відбувається суперечка через якісь дрібязкові речі, такі як: постійне сидіння за компютером. Не бажання вчитися, нічні прогулянки, дискотеки, то тут Бог, через наших батьків, можливо хотів би нас застерегти від втрати якості зору, від втрати досягти успіху через не освіченість , від втрати здоровя чи уникнення впливу поганих компаній в клубах. Це все віддаляє нас від Бога, який любить нас безмежно і батьківська любов відразу йде після Божої.
   Отже шануймо наших батьків, чемно слухаймо що вони хочуть і робім все на Божу славу, навіть коли терпимо їхню поведінку заради виконання заповідей Божих.
Також цікаву та корисну інформацію читайте на першому всеукраїнському молодіжному сайті.

1 коментар: